Geschiedenis

In 1995 is de STTA opgericht vanuit de HTS in Arnhem als onderdeel van het onderwijsstation PI5AH. De STTA expirementeerde met:

  • Packet verbindingen naar Eindhoven
  • Packet mailbox PI8AIR
  • Bouw spraakrepeater PI2ANH

Daarnaast was er een samenwerking met PA3FEO voor de APRS node PI1APB. Naast de HTS is de locatie Rijkswaterstaat gebouw Presikhaaf gebruikt als opstelpunt voor deze activiteiten.

Later is de APRS node verhuist naar Velp toenmalige QTH van PA3FEO ivm problemen met de node in de VHF band.

Met de tijd zijn de expirementen met packet komen te vervallen en is de ATOF voor de spraakrepeater niet meer op naam van de STTA.

De STTA heeft een aantal jaren een slapend bestaan.

Tot begin 2014 een aantal enthousiaste amateurs bij elkaar kwamen en plannen smeden om de STTA weer leven in te blazen voor meerdere experimenten op te starten zoals een APRS digi, winlink LAP tbv DARES en een DMR repeater.

Eind 2015 kan de STTA de analoge repeater PI2ANH weer leven in blazen. Daarnaast worden trajecten opgestart voor TETRA en HAMNET en SVXLink voor het koppelen van repeaters aan echolink en onderling.

Ook voor de toekomst staan er nog een aantal experimenten in de wensenlijst.

Voor meer informatie over de experimenten kijk dan op de sub pagina van deze site

Veel plezier en dank u voor uw bezoek.

73

Onze Doelstelling :

Het promoten en ondersteunen op non-profit basis van het zendamateurisme in de regio Arnhem dmv het opzetten en onderhouden van diverse activiteiten en netwerk faciliteiten.